Cupe cu spuma de capsuni

de alba_zori in Dulciuri, 28 Iul 2013 | 7779 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1 kg si 500 gr capsuni
  • 8 albusuri
  • 300 gr zahar
  • 5 plicuri de foi de gelatina
  • un strop de zeama de lamaie
Portii: 9
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cupe cu spuma de capsuni:

Cel mai simplu de facut este spuma si este si foarte buna!

Am spalat bine caspunii,i-am dat prin blender si i-am strecurat de seminte cu ajutorul unei site.

Am pus albusurile impreuna cu zaharul si un strop de zeama de lamaie pe baie de aburi ca sa se incalzeasca putin pana face spuma,in acest fel albusurile sunt pasteurizate si fara microbi,deci am batut foarte bine albusurile spuma pana a devenit lucioasa si ferma.

Am pus foile de gelatina la inmuiat in apa foarte rece pana si-au triplat volumul,adica s-au umflat foarte bine,cam 10 minute,am stors de apa si am pus intr-o cratita incapatoare cu putin suc de capsuni strecurat.

L-am incalzit putin pana a devenit un sirop,nu am lasat sa fiarba pentru ca gelatina isi pierde proprietatile.

Asadar am amestecat si cu sucul ramas de capsuni si am asteptat putin pana s-a ingrosat si a devenit ca un sirop mai dens,apoi am amestecat cu spuma de albusuri invartind de jos in sus cu o paleta de plastic.

Am lasat cateva minute sa se odihneasca si am turnat in cupe si pahare.

Am ornat cu capsunii ce i-am pus deoparte.

TIPS-URI

1

se pot tine la frigider chiar mai multe zile!

2

gelatina si zaharul sunt in loc de conservant natural!

Daca ti-a placut reteta noastra "Cupe cu spuma de capsuni" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (15)

alba_zori 1

28.07.2013, 21:39

vai,va multumesc foate mult,va pup si va imbratisez cu mult drag

simona72 1

29.07.2013, 21:23

Rahela Velicu 1

03.06.2021, 14:37

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

4 pere

100 gr brânză gorgonzola DOP

30 gr miere

Miez de nucă

Câteva fire de... citeste mai mult

Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Spuma de capsuni cu iaurt